Onze apotheek

In onze apotheek proberen wij het aanbod van farmaceutische zorg zo dicht mogelijk bij de vraag te brengen. Om die reden zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om onszelf te verbeteren. Wij zullen dus altijd proberen om u als klant centraal te stellen. Een voorbeeld hiervan is onze pro-actieve HerhaalService, maar ook de mogelijkheid om uw medicijnen 24-uur per dag op te kunnen halen.

 

HERHAAL SERVICE

De apotheek houdt uw voorraad herhaalmedicijnen bij. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn, ontvangt u van ons een bericht per post of e-mail. Hierin staat dat we een herhaalrecept bij uw huisarts hebben aangevraagd voor uw medicijnen en wanneer ze voor u klaar staan. Ongeveer een week voordat uw medicijnen op zijn staat de nieuwe voorraad voor u klaar in de apotheek of worden uw medicijnen thuis bezorgd.

 

AFHAAL SERVICE

De afhaal service is een speciale service in de apotheek waar u snel en zonder lang te hoeven wachten uw medicijnen kunt afhalen. Indien u uw email adres en/of 06 nummer aan de apotheek doorgeeft krijgt u automatisch een berichtje wanneer uw medicijnen klaar staan. In dit bericht staat een afhaalcode vermeld die u nodig heeft om in de apotheek in te vullen bij het nummerapparaat zodat wij herkennen dat u komt voor de afhaalbalie. Op het nummerapparaat staat een speciale button met de vermelding “afhaalcode’. Als u hierop drukt vraagt het systeem om de code (een reeks cijfers) die u per email of SMS heeft ontvangen. U krijgt dan een nummertje en wij weten dat u voor de afhaalbalie komt. De assistente pakt dan uw medicatie en overhandigt u direct de medicatie.

De afhaalbalie kunt u alleen gebruiken als u chronische medicatie ophaalt, dat wil zeggen medicatie die u al langer gebruikt. Voor nieuwe medicatie, waar extra uitleg voor nodig is krijgt u geen code en dit kunt u dan alleen ophalen door op de button ‘overig’ te drukken en een nummertje te trekken.

 

24-UURS SERVICE

Wanneer u wilt kunt u 24-uur per dag uw medicatie ophalen. Hiervoor maken wij gebruik van een afhaalautomaat. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, kunt u een formulier invullen in de apotheek. Vanaf dat moment krijgt u een berichtje met een code waarmee u het automaat kunt bedienen. De afhaalbalie kunt u alleen gebruiken als u chronische medicatie ophaalt, dat wil zeggen medicatie die u al langer gebruikt. Krijgt u nieuwe medicatie, dan zal deze wel ‘gewoon’ aan de balie opgehaald moeten worden omdat wij u dan de nodige informatie willen geven.

 

GOED OM TE WETEN

Helaas hebben wij te maken met regels en wetgeving waardoor niet alles wat wij u graag zouden bieden, mogelijk is. Door bijvoorbeeld het preferentiebeleid is het niet mogelijk dat u altijd het merk krijgt wat u het liefst heeft. Belangrijk is echter dat u wel altijd het juiste geneesmiddel krijgt wat de arts voor u heeft voorgeschreven.

De apotheek heeft ongeveer 2000 verschillende middelen op voorraad. Helaas kan de apotheek niet alle merken en middelen — met name alternatieve en ‘preferente’ middelen — in voorraad hebben. Daarvoor zijn er teveel in omloop. Het kan dan ook voorkomen dat wij bepaalde middelen voor u moeten bestellen. Houdt u hier alstublieft rekening mee door uw medicatie op tijd te bestellen.

Vragen

Onze diensten

Service icoon

Diabetesservice

Als u langdurig medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Dit kunt u telefonisch aanvragen, of langskomen in de apotheek.

Meer informatie
Service icoon

Herhaalrecepten

Als u langdurig medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Dit kunt u telefonisch aanvragen, of langskomen in de apotheek.

Meer informatie
Service icoon

Pilservice

Als u ‘de pil’ gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Dit kunt u telefonisch aanvragen, of langskomen in de apotheek.

Meer informatie
Over ons icoon

Dienstrooster

Openingstijden Apotheek Barneveld:

Openingstijden

Ma - Vr
08:00 - 17:30
Zaterdag
09:30 - 12:00
Zondag
Gesloten

Buiten deze tijden kunt u zich voor spoedrecepten wenden tot:

  • Dienstapotheek Eemland
  • Meander Medisch Centrum
  • Maatweg 3
  • 3813 TZ Amersfoort

Bekijk onze werkwijze