Apotheek Barneveld ondersteunt fundraising voor de VOKK

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Zij zijn er niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. Misschien wel het bekendst van de VOKK is de Kanjerketting. De behandeling van kinderkanker duurt lang (minimaal 2 jaar) en is erg zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker de KanjerKetting ontwikkeld. De KanjerKetting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een super goede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Naast een schrale troost voor het leed waar deze kinderen doorheen gaan, vertelt de KanjerKetting, ook het verhaal van hun ziekteperiode.

Naast de Kanjerketting draagt de VOKK ook zorg voor voorlichting op school voor de klasgenootjes en ouders van de klasgenootjes van het zieke kind.

 

Waarom?

Marnix en Jouk (een van de apothekers van Apotheek Barneveld) zijn al jaren goede vrienden. Helaas werden de families van beiden door hetzelfde slechte lot getroffen. Zowel het neefje van Marnix als het nichtje van Jouk kregen leukemie (ALL). Beide op zeer jonge leeftijd. Het neefje van Marnix is gelukkig genezen. Het nichtje van Jouk zit nog volop in de behandelingen. Door dit gezamenlijke leed van deze kinderen hebben wij het plan opgevat om geld op te gaan halen voor een organisatie die de families van onze broers enorm geholpen hebben tijdens deze zware periode. Beiden families zeiden meteen en onafhankelijk van elkaar: de VOKK! Zoals u zult begrijpen was onze keuze voor het goede doel direct gemaakt.

 

Wat gaan we doen?

Marnix en Jouk zullen mee gaan doen aan de Expeditie Noordkaap. Het is gebruikelijk dat teams geld ophalen voor het goede doel. Tijdens deze rally zullen wij in januari/februari 2019 in 8 dagen heen en weer gaan rijden naar de Noordkaap. Met deze reis willen wij aandacht vragen voor de VOKK. En hopelijk kunnen wij door middel van sponsoring de VOKK steunen met hun fantastische werk. Marnix en Jouk dragen zelf de kosten van de hele reis. De volledige sponsorbijdrage zal dus naar de VOKK gaan. Via de website www.SamenSteunJeSterker.nl kunt u ons sponsoren. Het geld komt dan rechtstreeks bij de VOKK terecht. Ons doel is om minimaal € 5000,- op te gaan halen! Met dit bedrag kunnen 62 kinderen gesteund worden met een Kanjerketting.

 

Hoe kunt u ons helpen?

Natuurlijk hopen wij dat u onze actie een warm hart toe draagt en dat u onze rit wilt sponsoren door een bijdrage aan de VOKK te leveren. Dit kunt u doen door HIER te klikken.

Daarnaast gaan wij sponsorstickers voor op onze auto verkopen. Dit is natuurlijk voor bedrijven een mooie gelegenheid om én het goede doel te ondersteunen én tegelijkertijd naamsbekendheid te krijgen. We zullen u natuurlijk de gelegenheid bieden om foto’s van onze bestickerde auto voor uw bedrijf te maken. Daarnaast zullen wij zelf ook nog de publiciteit op gaan zoeken. Hiervan is bijvoorbeeld Barneveld Magazine een goed voorbeeld. In dit magazine zal namens Apotheek Barneveld een volledige pagina weiden aan deze actie. Uw bedrijfsnaam kan dus overal opduiken. Uiteraard zal de volledige bijdrage naar de VOKK gaan. Daarbij is het goed om te vermelden dat de VOKK door de belastingdienst is erkend met een ANBI-status (algemeen nut beoogde instelling), wat betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de belasting.

 

Facebook

Tijdens onze reis kunt u de voortgang volgen via Expeditie Noordkaap en  facebook. Hier kunt u live onze positie volgen en plaatsen wij dagelijks foto’s en berichten over onze mooie reis. En natuurlijk doen we onze best voor de hoogste plaats in het klassement!